Hooikoortsige halmen

Als ik deze column schrijf begint de tuin weer een beetje kleur te krijgen, zo in het begin van de lente. Prachtige paarse krokusjes, die een geweldig palet vormen met de narcissen, schieten aan alle kanten omhoog. In de hoek staat nog wat gras van vorig jaar, wat nu stro is geworden. Van het soort waar de vogeltjes graag nesten van maken.

Ik hou van strohalmen. Het pakt zo lekker vast. Ik heb er heel wat beet gehad in mijn leven. Elk jaar komt er weer een nieuwe op in ME-land. Helaas ontwortelen de meesten weer net zo snel als dat ze opkwamen, zoals XMRV dat grondig deed. De eerste positieve bloedtest in mijn leven en dan blijkt het een valse uitslag te zijn. Dat was echt volledig geknakt riet. Maar je bent snel weer bij elkaar geraapt dus een paar maanden later zat ik bij een acupuncturist-voedingsspecialist-kraker die dit keer uitkomst moest bieden.

Zo ga je van halm tot halm als een soort slingerende aap. Telkens als je denkt dat er nu toch echt geen stro meer te bekennen is en dat je ter aarde moet storten doemt er ineens een nieuwe op waar je je vol overtuiging aan vastklampt. Maar dan komt het volgende dilemma. Zie het kaf maar eens van het koren te scheiden als je zo moe bent dat het al snel als kof en karen klinkt. Wat is waarheid en wat is onzin? Wat voor de oudtante van de krantenjongen van de overbuurvrouw werkt, werkt nooit voor jou. Zeker niet wanneer een vijfstappenplan en assertief spiegelkijken bij komen kijken. Dat laatste is overigens zeker een poging waard als je je lachspieren wilt oefenen.

Dus ja, zie maar eens de juiste naald in die stro...hooiberg te vinden. Als quilter met permanent laaghangende hersenmist weet ik alles van verloren naalden. Geloof me, die zijn echt onmogelijk te vinden. In mijn zoektocht loop ik even terug naar het pad waar de grasjes groeien. Ook zij beginnen nu uit te lopen na een lange, dorre winter. Op zoek naar een nieuwe graspluim buig ik me voorover.


Hatsjie! Ik was even vergeten dat ik allergisch ben voor stro.


Column voor de Lees ME 28

Geen opmerkingen:

Een reactie posten